streda 21. marca 2007

Arogancia


Najhoršie sú pondelkové rána v našom hlavnom meste.
A keď sa ku tomu pridruží dážď, podobá sa to na cestách "ARMAGEDONU".
Trúbenie, vulgárne posunky akoby patrili ku koloritu. Posúvam sa v zápche mierne podráždená okoľnosťami a faktom, že mám dôležité pracovné stretnutie, ktoré zjavne nestíham. Sústredím sa na okolidúce autá a pociťujem stres. Ten predbieha, ten odbočuje bez smerovky. Tamten trúbi ako zmyslov zbavený ...
Zrazu náraz a pomerne silný tresk, až mi mobil vyletel z palubnej dosky. Zľakla som sa, do čerta a vystupujem z auta. Ešte toto mi chýbalo a zisťujem situáciu. Sympatický mladý muž v obleku na drahom "fáre" sa mi ospravedlňuje a ubezpečuje, že sa nič nestalo. Našťastie. Som ako v tranze.
Dážď, stres, náhlenie. Ha, keby sme boli v opačnom garde, určite by mi vynadal do sprostých kráv a iných podobných invektív. Skontrolujem zadný nárazník. Medzitým pár nedočkavcov drží vytrvalo ruky na klaksóne. Akoby išlo o život. Možno naozaj mohlo ísť ! Arogancia na cestách sa stupňuje. Znechutene sadám do auta s vedomím, že všetko vyzerá v poriadku a v sprievode "hudobnej" kulisy obidvaja odchádzame svojí smerom. Niektorí sa k nemu dostaneme bez ujmy, niektorí s malými škrabancami a niektorí zostanú uprostred cesty.
A možno len stačí málo. Žiť a nechať žiť ....

11 komentárov:

Aventerra povedal(a)...

Keby to fungovalo na princípe: chceš žiť a nechať žiť? áno/nie a the end, asi by to stačilo. Lenže tie každodenné splete popletených popletencov, s ktorými sa stretávame, nám takýto systém neumožňujú a ani nebudú.

femma povedal(a)...

ako vždy - výstižné
preto radšej ani nemyslím na mojich blízkych, že práve sedia za volantom, len prosím - v mene...

sas povedal(a)...

vystizny spot, pre Bratislavu uplne charakteristicke... mas pravdu s tym opacnym garde, tak to chodi. ale som rada, ze sa ti nic horsie nestalo,aj ked si viem predstavit ako zle si sa citila v ten den.

SEMIRAMIS povedal(a)...

Aventerra : keby ...

SEMIRAMIS povedal(a)...

Femma : aj ti Tvoji blizki casto prosia...

SEMIRAMIS povedal(a)...

Sasanka : vdaka

femma povedal(a)...

tak nech sú vždy vyslyšaní!

motýľ povedal(a)...

Je to take slovenske, to co pises. Prave som mimo SR tak to mozem porovnat. Je mi z toho smutno, predsa len nie sme asi taka kulturna krajina

pluto povedal(a)...

hmm; no arogancia o tom by sa dalo.. a nielen na cestach

SEMIRAMIS povedal(a)...

Motyl : nuz realita vsednych dni ...

SEMIRAMIS povedal(a)...

Pluto : o tej by sa dalo popisat ...